4 Οκτωβρίου 2017

«Οι νικητές δεν κάνουν διαφορετικά πράγματα, κάνουν τα πράγματα διαφορετικά»…


Mε αυτό το απόσπασμα από το  βιβλίο «Η Νοοτροπία του νικητή» του Shiv Khera μας συστήνεται η πρωτοποριακή ιστοσελίδα readable.sch.gr  του 93ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών –Γρηγόρης Λαμπράκης η οποία σχεδιάστηκε ως δράση του προγράμματος  «ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ» του Κοινωφελούς Ιδρύματος  Ιωάννη Σ. Λάτση.

Η σελίδα readable.sch.gr είναι μια σελίδα που ο σχεδιασμός της είναι φιλικός και προσβάσιμος  σε μαθητές/τριες 9-13 ετών με δυσλεξία και δυσκολίες στην ανάγνωση  καθώς  οι τεχνικές προδιαγραφές της ιστοσελίδας readable εναρμονίζονται πλήρως με τη νέα έκδοση των Οδηγιών Προσβασιμότητας για τον Παγκόσμιο Ιστό (WCAG 2.0) σχετικά με τη δυσλεξία και είναι επιπέδου ΑΑΑ.

Όλα τα κείμενα είναι μορφοποιημένα με την μέθοδο EasytoRead  και με τη γραμματοσειρά Opendyslexic και παρέχεται ταυτόχρονη φωνητική υποστήριξη ανάγνωσης των κειμένων (plugin readspeaker) στα Ελληνικά και Αγγλικά.

Εκτός των τεχνικών προσαρμογών αξίζει τα εύσημα το περιεχόμενο της ιστοσελίδας καθώς είναι πλούσιο και παρέχει σπουδαία βοήθεια στην καθημερινή μελέτη του δυσλεξικού αναγνώστη.

Μέσα στην ιστοσελίδα μπορούμε να βρούμε από  τα σχολικά βιβλία σε μορφή pdf, τα οποία ακούγονται αλλά και διαμορφώνονται οπτικά σύμφωνα με τις προδιαγραφές προσβασιμότητας στο διαδίκτυο, μέχρι και μια Ψηφιακή βιβλιοθήκη με βιβλία λογοτεχνικά ειδικά διαμορφωμένα για παιδιά με δυσλεξία.Τα υπόλοιπα….. τα οποία είναι και πολλά ανακαλύψτε τα μόνοι σας…. Ελπίζουμε να νοιώσετε τα ίδια συναισθήματα που νιώσαμε και εμείς κατά την πλοήγηση!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου